Behandlingsmuligheder til misbrug

03 februar 2022 Steffen Hansen

advertorial

Hvis du kender en der har, eller du selv har et misbrug, så er den bedste måde at komme gennem det på, at behandles. Det kan være svært at erkende, at man har brug for hjælp, men hvis man får den rette behandling i rette tid, så kan det redde ens liv.

Vi har lavet en liste med tre ting, du kan gøre for dig selv, eller en du kender med et misbrug. Hvis du vil vide mere, så læs med her. 

alkoholbehandling

Tal med en læge

Du kan altid tage til din læge, hvis du vil have et professionelt syn på dit misbrug. En læge kan hjælpe dig til den bedste behandlingsform for dit misbrug, og kan eventuelt henvise dig til mere specialiserede behandlingssteder, hvis der skulle være brug for det. De kan også udskrive medicin, hvis det skulle blive nødvendigt for at behandle misbruget.  

Medicin

De fleste typer af misbrug, kræver medicinsk behandling. Det gælder både medicin mod abstinenser, trang eller andet, alt efter hvilken type misbrug, der er tale om. Din læge kan udskrive en recept på den medicin du skal bruge, og så går dit behandlingsforløb i gang herfra. Det meste medicin mod misbrug kan dog give nogle lidt vilde bivirkninger. 

Psykisk behandling

Det kan i nogle tilfælde også kræve yderligere behandling for misbrug. Her kan du besøge et behandlingscenter, der specialiserer sig inden for behandling af de forskellige typer af misbrug. Der sidder både lægefaglige personer, men du kan også møde psykologer, der er gode at tale med, hvis du har noget på hjerte.

De kan lave behandling af alkoholmisbrug, stofmisbrug og mange andre former for misbrug. Start med at høre din læge ad, om dette kunne være en oplagt mulighed for dig, og så skal de nok hjælpe dig med at finde et godt behandlingssted.