En moderne måde at bruge gulvafslibning på

02 september 2019 Anders Lundtang Hansen
En moderne måde at bruge gulvafslibning på

Har du nogensinde besøgt de mere hippe og moderne områder af nogle af de større byer herhjemme i Danmark?

De er i nyere tid blevet kendetegnet ved at inkorporere det eksisterende miljø med urbane tendenser.

Derfor kan man blandt andet så, at caféer skyder op i afsidesliggende industriområder, der før i tiden tilhørte arbejderklassen som deres arbejdsplads, men som nu er blevet forvandlet til et sammensurium af events, bespiselsesmuligheder og aktiviteter for hele familien – også selvom man skal rejse en del for at komme dertil.

Ofte er kodeordene disse steder, at man laver tingene, så de er økologiske, biodynamiske, selvkørende og selvforsynende.

Desuden skal de gerne være lavet af genbrugsmateriale og være skånsomt for miljøet, så man udnytter de remedier, man har ved hånden og forsøger at undgå at importere for meget – udover det dyre mad og drikke.

Ét bestemt produkt, der egentlig ikke er nyt, men som stadig er kendetegnende for den slags moderne områder, er de møbler, som man laver af gamle træpaller.

Det kræver ikke så meget at lave dem, og man kan lave dem simpel eller lidt forhøjede, så man har fødder under dem, og de kan have et mere eller mindre sænket ryglæn.

Det smarte er desuden, at man kan lade dem stå udenfor, hvorfor man blot skal tage hynderne med ind om aftenen.

Men disse træmøbler skal jo også gerne kunne holde sig i længst mulig tid, så man netop nurser om det med at genbruge tingene, så længe det er muligt.

Så i stedet for at smide dem ud, når de ser grimme ud, så kunne det da være, at den rette løsning i denne sammenhæng ville være at give dem en gulvafslibning.

Nu er der jo ikke tale om et gulv, men det kalder man alligevel den slags arbejde, selvom der ikke er tale om et gulv.

Noget lidt andet i den forbindelse, nu vi alligevel kom ind på gulve: læs gulvkanonen blogindlæg om en bestemt type gulvlak.