En solitairering til en hver anledning

21 juli 2020 Lotte Hindsberg

En solitairering kan man købe i mange forskellige anledninger. Det er en ring du kan købe til dig selv eller det kan være en ring, der kan anvendes i forbindes med et frieri eller som morgengave. En solitariering som bliver brugt til at fri med går ofte under navnet prinsessering.

Det er en ring med en enkel diamant i, i en simpel fatning. Senere kan man udskifte diamanten til en der er af bedre kvalitet eller af en større carat. De fleste ringe har en diamant med en caratstørrelse på 0,1 eller 0,2 carat. Diamanter på over 1 carat er både sjældne og store. En solitariering kan have en hvilken som helst ædelsten i.

De gådefulde og mystiske diamanter

Få ting i verden er omgærdet med så meget mystik som diamanter. Selv ikke andre ædelstene er omgivet med samme gådefulde skær. Diamanter kommer i stort set alle farver men de farvede diamanter er yderst sjældne. Ellers vurdere man dem ud fra en scala fra hvid i den ene til gul i den anden. Hvid anses som udgangspunkt som det bedste, men da en her ren gul diamant er yderst sjælden, er den meget værdifuld. Man vurdere en diamant efter de 4 C’er. Carat, Clarity, Colour og Cut. På dansk karat, klarhed, farve og slibning.

Diamanter, samt andre ædelstene, er tidligere ofte blevet brugt til at transportere store summer i den dybeste hemmelighed. Det er en nem måde at rejse på eksempel under krig eller konflikter, da de er nemme at gemme, ikke vejer noget og ofte ikke taber i værdi.

Før man fandt diamanter i det sydlige Afrika var det en meget sjælden sten, der var begrænset til de rige og adelige, men efter man i midten af det 19ende århundrede fandt store forekomster er det blevet en sten, som stort set alle har mulighed for at købe.