Giv dit træværk en makeover

12 oktober 2020 Maya Hindsberg

Det er langt største delen af sommerhuse og villaer, der har en træterrasse eller en anden form for træværk på grunden. Det betyder også, at det har brugt for vedligeholdelse og skal gennemgås og males med jævne mellemrum. Gammelt træ, som er rådnet med tiden, skal udskiftes og der skal et nyt lag maling på. Inden malingen, er det dog en god ide at starte ud med at få træværket sandblæst.

Hvad er sandblæsning?

Træ, der er udenfor bliver udsat for vejret og tidens tegn og det betyder, at der kommer glatte grønne alger, skidt og snavs og malingen bliver også gammel med tiden. For at få et flot resultat, skal du have fjernet alt det. 

Det er her en sandblæsning kommer ind i billedet. Det er en metode til at fjerne alt snavsen og skidtet og den gamle maling, så du står tilbage med træ der er nøgent og rent. På den måde bliver det nemmere at se, hvad der har behov for at blive renoveret og udskiftet, skulle der være gået råd i noget. Det efterfølgende resultat bliver også langt flottere og vil holde længere, da malingen har en ren overflade at ligge på. Du kan eventuelt få en maler på Frederiksberg til at gennemgå dit træværk og male det.

Ring og modtag mindst 3 forskellige tilbud

Hvis du allerede kender en maler og er sikker på deres evner, så behøver du ikke gøre det her, hvis du derimod ikke er så heldig, så bør du virkelig overveje at investere tiden i at finde den rette til jobbet. Det er nemlig ikke en god ide at ringe til den første og bedste. Det kan nemlig have den konsekvens, at du får fat i den dyreste og måske endda dårligste. Få i stedet tre tilbud, så du får en ide om prisniveauet.