Hvad er et bil lån?

27 juni 2019 Astrid Pedersen
image

Et bil lån er en måde, hvorpå du kan finansiere købet af ny bil uden at skulle optage et dyrt forbrugslån. Det er nemlig urealistisk at forestille sig, at den almindelige lønmodtager i Danmark er i stand til at købe en ny bil kontant. Priserne på fabriksnye biler er nemlig temmelig høje i Danmark på grund af skatter og afgifter, som pumper prisen i vejret på selv små biler.

Derfor udbydes bil lån, som i forhold til renter og krav til låntager er mere fordelagtige end almindelige forbrugslån. Ved et bil lån får långiver pant i bilen – lidt lige som når man optager et bolig lån hos en bank eller et penge institut. Bilen er således låneudbyderens sikkerhed i forbindelse med optagelse af lånet. Og derfor kan du som låntager glæde dig over lavere renter på et bil lån end på et typisk forbrugslån, samtidig med at du har mulighed for at låne et større beløb.

Hvor finder jeg det bedste bil lån?

Hvilket bil lån, du skal optage, afhænger meget af din økonomiske situation, beløbet, du skal låne, og hvor meget du selv kan lægge i udbetaling. Leder du efter et bil lån uden krav om udbetaling, kan du med fordel tage et kig på et Ikano Bank bil lån.

Når du låner penge til finansiering af en ny bil hos Ikano Bank, stilles der kun krav om, at du skal være fyldt atten år og have fast bopæl i Danmark – og ikke stå opført hos hverken RKI eller Debitor Registeret. Dette er långivers sikkerhed for, at du er kreditværdig. Du kan selv sætte størrelsen på dit lån ved hjælp af den smarte låneberegner på ikanobank.dk – og dermed få et overblik over dine omkostninger i forbindelse med optagelse af dit bil lån.

Læs mere, og prøv den brugervenlige billån beregner, på ikanobank.dk