Hvem gider at slå græs i Jammerbugt?

20 september 2020 Heidi Kirkebække

Skal græsplænen klippes, inden gæsterne kommer på lørdag? Og har du bare for meget på blokken til også at tage dig af det? Måske synes du i det hele taget, at du har rigeligt andet at lave end at sørge for, at græsplænen bliver slået i tide og utide?

Heldigvis er der hjælp at hente hos folk, som hellere end gerne vil slå græsset for dig. Og det kan være en stor lettelse at få den hjælp i en travl hverdag. Det betyder jo, at man kan bruge sin fritid på at nyde haven og slappe af på terrassen helt uden dårlig samvittighed over, at plænen burde klippes. Igen.

Klik her hvis du har brug for hjælp til græsslåning i Jammerbugt eller omegn. Her tilbyder Lica Totalservice nemlig at hjælpe med at passe og pleje din have, så du selv kan bruge tiden på noget andet.

Du kan vælge kun at få klippet græsplænen, eller du kan vælge en mere omfattende løsning, hvor hækken også bliver klippet, buskene bliver beskåret, og bedene bliver gødet. Du kan med andre ord få hjælp til din have i præcis det omfang, du har brug for og lyst til.

Hvorfor er græsset altid grønnere hos naboen?

Mange tror, at græs er det nemmeste at have med at gøre i haven. Men det kræver faktisk en del arbejde at holde en græsplæne smuk og sund.

Plænen skal typisk klippes 1-2 gange om ugen fra slutningen af marts til slutningen af oktober, hvor græsset er i vækstsæson.

Det skal helst ikke klippes kortere end 3-4 centimeter. Klipper man det for kort vil ukrudt og mos have nemmere ved at vokse, og græssets rodnet vil være mere udsat. Desuden kan græsset bedre udnytte dagslyset, når det har en vis længde, og det er også mere modstandsdygtigt over for eventuel frost.

En gang om året kan man med fordel rive hele græsplænen igennem for at kradse plænens filtlag op og fjerne eventuel mos.

Græsplænen har desuden godt af, at man fjerner visne blade om efteråret. En dyne af visne blade fra træerne gør ikke noget godt for plænen.