Hvor højt eller lavt skal en Panasonic varmepumpe være placeret?

07 december 2021 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Du kan måske forestille dig en varmepumpe som sådan en, man har installeret indendørs, men der findes også en Panasonic luft til vand varmepumpe, som man sætter udenfor.

Det er der flere grunde til, og det er blandt andet, at så fylder den ikke indenfor, og skulle der eventuelt komme lyde fra den, så bliver man ikke generet af den.

Man skal ikke være bange for, at dyr skulle komme til at ødelægge den, og insekter tager heller ikke bolig i den som sådan, så man behøver ikke skærme den af; og man skal bare fortælle legende børn, at de skal være forsigtige med leg i nærheden af varmepumpen, så de ikke kommer til at ødelægge den med boldspil eller lignende.

Så kan man stadig være nysgerrig efter at finde ud af, hvor lavt eller højt man skal sætte varmepumpe udenfor, når man har besluttet sig for at få sådan en Panasonic.

image

Varmepumpen fra Panasonic er som regel i jordhøjde

I langt de fleste tilfælde laver man en afstøbning eller plade til at have denne varmepumpe stående opad, mens den støtter sig op ad husmuren.

Så skal husmuren nemlig ikke bære denne varmepumpe, og så bliver det også lettere at komme til den, når man skal inspicere den eller lige se, om der skulle være noget i vejen med den.

Det kan sagtens svare sig at udskifte ens nuværende energikilde sådan en her fra Panasonic, hvis man ikke allerede har gjort det; og selv hvis man en varmepumpe i forvejen, så kan det svare sig at se nærmere på, om man burde anskaffe sig denne.

Man vil se, at det er godt for energiforbruget at benytte sig af sådan en luft til jord-varmepumpe, og det er da også en anordning, som der vinder stort indpas i mange danske hjem.

Dit kan blive det næste.