Kan man købe spraymaling til badekar?

29 november 2021 Astrid Pedersen

advertorial

De fleste mennesker sætter pris på et lækkert karbad i varmt og velduftende vand som får al stress til at fordampe. Det er skønt at kunne slappe af i et rummeligt badekar fyldt med varmt vand tilsat blødgørende salte, duftende olier eller helsebringende urter. Og med et badekar i eget badeværelse kan man nyde denne luksus lige så ofte man ønsker.

Et slidt badekar er et grimt badekar

Men hvis badekarrets emalje er slidt og eroderet kan det ikke tilrådes at tage bad i badekarret. De grimme misfarvninger, som opstår når kalk og okker aflejrer sig i den slidte emalje, kan nemlig fungere som opsamlingssted for sæberester og hudflager – den perfekte cocktail for bakterier og svampe, som potentielt kan fremkalde sygdomme.

Derfor bør du afholde dig fra at bade i badekarret førend dette er blevet sat ordentligt i stand. Og til dette formål bør du alliere dig med en dygtig badekarsmaler.

image

Spraymaling til badekar – hvordan og hvorledes?

Det er muligvis fristende selv at give sig i kast med renovering af badekar. Måske har du hørt at man kan købe spraymaling til badekar så at man selv kan sætte emaljen i stand. Men dette er dog ikke helt rigtigt.

Du kan købe emaljelak til badekar og ved hjælp af en maler rulle selv dække misfarvningerne på badekarrets inderside. Men hvis badekarret skal spraymales skal der en kompetent fagperson – en såkaldt badekarsmaler – på banen.

En badekarsmaler besidder såvel det professionelle håndelag som det rette udstyr til at kunne udføre dette arbejde med et smukt og holdbart resultat. Det tager kun omtrent fire timer at få et gammelt badekar til at stå som nyt. Og med en badekarsmaler til hjælp slipper du for selv at skulle løfte en finger i forbindelse med maling af badekar.

Du kan læse mere om maling af badekar på https://emaljering-af-badekar.dk/spraymaling-til-badekar/