Kan man selv foretage en gulvafhøvling i København?

03 april 2019 Anders Lundtang Hansen
Kan man selv foretage en gulvafhøvling i København?

Teoretisk set, så kan du sagtens selv udføre en gulvafhøvling, og hvis du ved, hvordan man høvler træ ned, så kan du nok også i praksis udføre en gulvafhøvling.

Men resultatet med gulvet vil nok også blive derefter, og ønsker du virkelig et trægulv under dine fødder, der er vindskævt, fordi du ikke kan finde ud af at høvle konsekvent ned i den samme dybde og til den samme hældningsgrad hele vejen?

Du kan endda ende med at forvolde så stor skade på gulvet selv, at du alligevel skal hyre professionelle gulvafslibere ind, som plejer også at stå for en gulvafhøvling, da de er specialister på området, til at udbedre de skader, du eventuelt selv har foretaget.

Og så bliver det rigtig dyrt, når du skal betale for de fejl, du selv lavede, samt det, der skulle laves i forvejen.

Eventuelt kan du risikere at være så uheldig, at du har ødelagt gulvet så meget, at du har høvlet det i stykker eller er kommet så langt i bund med træets overflade, at der decideret ikke er mere overflade tilbage at høvle ned og supplere med en gulvafslibning og en efterbehandling, så der er et gulv tilbage at bruge.

Specielt i København kan man have mange forskellige typer af gulve, der skal høvles ned, før de kan bruges igen.

Det kan være alt fra gamle boliger, man har overtaget som et håndværkertilbud eller et helt nybygget hus, hvor man selv vil bygge gulvet og således have gulvplankerne høvlet ned først.

Ofte er grunden til en gulvafhøvling også, at man skal have fjernet en fernis såsom spartelmasse, så man kan komme helt i bund med gulvet og et nyt kan lægges for eksempel i form af et linoleumsgulv.

Disse optræder kræver ekspertise og erfaring, som en gulvafsliber har, samt det rette værktøj dertil.