Lær at lave din egen hjemmeside

24 september 2021 Steffen Hansen

Det digitale univers udvikler sig for hver dag der går, derfor kan det være en god idé at blive en del af det, og sikre sin fremtid ved at lære ting indenfor det digitale. I dette indlæg kommer vi ind på, hvordan du kan lave din egen hjemmeside, og hvad du skal bruge af ting, for at kunne starte på opgaven.

Lær alt om databaser

Hvis du vil lære alt fra bunden, så anbefaler vi, at du lærer alt hvad der er at vide om databaser. Dette skal du fordi man bruger SQL databaser til rigtig mange funktioner på en hjemmeside. Dette inkluderer, hvis det skal være muligt at oprette et login, tilmelde sig et nyhedsbrev eller noget tredje, hvor der skal gemmes data.

Vælg en server hosting

Når du har lært om databaser, så kan du begynde på din hjemmeside. Dette gør du ved at finde ud af hvordan du vil hoste siden. Hvis det bare er for at lære hvordan du gør det, så kan du gøre det på din egen computer, men hvis den skal ligge online, så anbefales det at finde en hosting udbyder.

Lær at kode

Når du har styr på hosting delen og hvordan databaser virker, så skal du lære at kode. Dette skal du for at kunne sammensætte din egen hjemmeside. En hjemmeside opbygges nemlig af forskellige elementer, som gør at den ser ud som den gør. Den laves med en kombination af forskelligt kodesprog, og derfor skal du finde ud af hvilket sprog du vil kode i.

Ønsker du ikke at lære at kode, så kan du springe mange trin over, og lære at bruge WordPress. Her har de gjort det nemt og overskueligt at lave sin egen hjemmeside, så den ser flot ud, har en masse funktioner, og hurtigt står klar til at få en masse besøgende.